Teknolojinin ve genetik araştırmaların ilerlemesiyle birlikte rejeneratif (yenileyici) tıp alanında önemli gelişmeler olmaktadır. Eksozom tedavisi, daha çok hasarlı dokuların tamirinde kullanılan yeni nesil bir tedavi yöntemidir. Eksozomlar, vücut hücrelerinin çoğundan salgılanan, nano boyutta, doğal biyolojik keseciklerdir. İçeriklerinde, hasarlanmış dokularda onarım sağlayan proteinler, hücreler arası iletişim sağlayan yapılar gibi çeşitli hücreler bulunur. Yeni doğan plasenta veya göbek kordon dokusu kök hücrelerinden (allojenik) veya kişinin kendi plazmasından (otolog) GMP onaylı laboratuarlarda hazırlanarak uygulanırlar. Uygulamanın sağlıklı olabilmesi için üretilen eksozomların kalite standartları çok önemli olup mutlaka sertifikalı ürünler kullanılmalıdır.
Hangi Problemlerde Eksozom Tedavisi Uygulanabilir?
- Diz, kalça, omuz, el ve ayak bileği eklem kireçlenmelerinde,
- Kalça, omuz, diz, ayak bileğindeki avasküler nekrozlarda,
- Menisküs yırtıklarında,
- Kaynamayan kırıklarda,
- Kas ve tendon yırtıklarında,
- Donuk omuzda,
- Bazı artrit durumlarında,
- Periferik nöropatide,
- Çeşitli nörolojik hastalıklarda,
- Ciltte antiaging, skar iyileşmesi ve yenilenme amaçlı,
- Saç dökülmelerinde
Sıkça Sorulan Sorular
Yan Etkileri ve İlaç Etkileşimleri
Ürünün ilaçlarla herhangi bir etkileşimi yoktur ve bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı test edilmemiştir.
Herkese Uygulanabilir mi?
Eksozom tedavisi için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır; ancak tedavinin etkinliği ve uygunluğu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.