Yüksek yoğunluklu lazer terapi sistemi, lazer tedavileri içerisinde en ileri teknolojiye sahip lazer sistemidir. Diğer klasik lazer tedavilerden farklı olarak 1064 nm gibi yüksek bir dalga boyunda olan yüksek yoğunluklu lazer ışınları, istenildiğinde vücudun yaklaşık 12 cm derinine kadar inebilen yani bu derinlikteki dokularda da iyileşme sağlayabilen bir sistemdir. Yüksek yoğunluklu lazer uygulaması ile dokularda ağrı kesici, dolaşım arttırıcı, iyileşmeyi hızlandırıcı etkiler sağlanır ve bu etkiler tek seans gibi kısa bir sürede ortaya çıkabilir.
Yüksek yoğunluklu lazerin vücuttaki etkileri nelerdir?
- Ağrı kesici etki
- Dolaşım arttırıcı etki
- Antienflamatuar etki
- Ödem azaltıcı etki
- Doku yenileyici etki
- Kas gevşetici etki
Yüksek yoğunluklu lazer, bu etkileri birkaç dakika gibi kısa bir sürede ve derin dokuda ortaya çıkarabilme yetisindedir.
Tedavi sırasında ne hissedilir? Tamamen ağrısız olan bu tedavi yöntemi sırasında hasta genellikle hiçbir şey hissetmez. Yapılan uygulamanın türüne göre hafif bir ılıklık hissi olabilir. Yöntemin uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, uygulamanın doğru bölgeye ve doğru şekilde yapılmasıdır. Bu sebeple uygulamanın profesyonel bir kullanıcı tarafından yapılması gerekir.
Tedavinin bir zararı var mıdır?
Tamamen yan etkisiz olan bu tedavi yönteminin uygulaması sırasında, hastanın ve kullanıcının koruyucu lazer gözlüğü takması zorunludur. Lazer ışını direkt olarak göze geldiği zaman korneaya zarar verebilir. Kanser teşhisinin varlığında ve gebelerde cihaz kullanılmamalıdır. Elbiseler üzerinden uygulama yapılamaz ve dövmeler ve yaralar üzerinde kullanılmamalıdır.
Hangi hastalıklarda kullanılır?
- Bel – boyun ağrıları
- Kas spazmı
- Kas-tendon yaralanmaları
- Tetik nokta ağrıları (kulunçlar)
- Eklem problemleri (kireçlenme vb ağrılı durumlar)
- Tenisçi-Gofçü dirseği
- Aşil tendiniti
- Topuk dikeni
- Kırık iyileşmesi